Xa chegaron as Xeiras micolóxicas 2023, e nesta ocasión con moitas novidades.
Durante a fin de semana do 3 e 4 de novembro realizaranse actividades ao redor dos cogumelos. Acompañaranos os guías Óscar Requejo do Grupo Micolóxico Galego Luis Freire e Anxo F. Saborido da Asociación Cultural Seraogna.
- O día 3 ás 20.00 h teremos unha charla de iniciación á micoloxía na sala de cultura.
- O día 4 ás 10.00 h faremos unha saída micolóxica pola vila e arredores recollendo os cogumelos máis interesantes.
As prazas para esta actividade son limitadas, e terán preferencia na inscrición aquelas persoas que estean empadroadas neste concello.
Para anotarse hai que enviar un correo a turismo@mondarizbalneario.es indicando nome completo, un teléfono de contacto e indicar o padrón (poderemos solicitar a acreditación da documentación en calquera momento).
Como novidade, poderedes desfrutar dos pratos elaborados con cogumelos nos diferentes locais da vila. Deixámosvos as súas propostas aquí mesmo:
- Restaurante Atalaya: Rabo de vaca estofado a baixa tempura con cogumelos de tempada
- Restaurante Boas Migas: Lasaña de cabaciño con medclum de cogumelos e trufa
- Restaurante La del río: Lebre ao chocolate con trompetas da morte
- Restaurante Mixturas: Cogumelos en tres texturas con codillo
- Restaurante O Regato: Cogumelos de tempada e neve micuit
- Restaurante Simoneta&Co: Estofado de cogumelos ao Pedro Ximénez con ovos poché e Galmesano
- Restaurante Yagos: Cogumelos estilo Yagos